Få hjälp med sociala medier som fotograf

Att försöka slå sig fram som professionell fotograf är en utmaning. Det är en bransch med stenhård konkurrens vilket gör att du behöver tänka igenom hur du ska marknadsföra dig. Där kan sociala medier vara en bra kanal. Om du själv inte är van vid att jobba med sådana kan det dessutom vara bra att ta hjälp. Ta en titt online för att se vilka tjänster du kan köpa in.

Var synlig och sälj mer

Att starta ett konto på några sociala medier, som till exempel Twitter eller Facebook, och vara aktiv där är ett bra sätt att bygga upp en kundkrets. Du kommer bli ett namn att vända sig till när det till exempel är dags för bröllopsfotografier. Om du säljer dina bilder via en extern bildbank kan du också länka dit för att få mer uppmärksamhet.

Skydda dina bilder

Tänk på att det är vanligt att stjäla bilder på sociala medier. Om du lever på att sälja fotografier är detta givetvis extra allvarligt. Lägg alltid till en vattenstämpel eller liknande på bilder du lägger ut i ditt flöde för att det ska bli svårare att bara ta bilden som sin egen. Och om någon ändå gör det syns dessutom ditt namn och webbadress.

Comments are closed.
Back To Top